OVER ONS

aangenaam!

BLOG

laatste nieuws!

BEL ONS

011-76.15.48 (Hasselt)
011 19 05 64 (Lommel)

CONTACT

aangenaam!stel je vragen!

BEL ONS

011-76.15.48 (Hasselt)
011-19.05.64 (Lommel)

CONTACT

aangenaam!stel je vragen!

Elders goedkoper gezien? Contacteer ons. We komen er samen wel uit.

Verbrand meer calorieën dan ooit in een beperkte tijdspanne

Verbrand meer calorieën dan ooit in een beperkte tijdsspanne

De MAX TRAINERS zijn de ideale toestellen om vlug bij je thuis een snelle maar O zo intensieve workout te doen.
Het is wetenschappelijk bewezen dat je met het ’14 minuten High Intensity Interval Training’ programma tot wel 2,5 keer MEER Kcal verbrandt dan met een gelijkaardige workout op een loopband, crosstrainer, hometrainer of eender welk ander toestel.
Dankzij het compacte maar stijlvolle design passen deze toestellen in eender welke kamer van het huis.
Dus ruimtegebrek of geen tijd is een geen reden meer om niet thuis te trainen!

Kom hieronder te weten welke Max Trainer het beste bij jou past! Lees dus zeker verder om meer informatie te verkrijgen over de verschillende toestellen.

Max trainers

De Max Trainers bestaan uit vier verschillende modellen waaronder de 3 modellen van Bowflex voor thuisgebruik zijn en 1 model van Octane Fitness voor professionele doeleinden.

De Bowflex Max Trainer M3 is het basismodel van de Bowflex Max serie. Dit is het kleine broertje van de M6i en M8i.
Het verschil is dat de weerstandsinstellingen bij de M3 niet elektronisch gebeuren maar manueel, door middel van een eenvoudige draaiknop.

De M3 Max Trainer beschikt over het ’14 minute HIIT’ programma, 8 manuele weerstandsniveau’s en heeft een strak design. Daarnaast kan je er ook gewoon op je eigen tempo op trainen. De M3 is niet compatibel met Bluetooth en dus ook niet met de Max Intelligence app.

De Bowflex Max Trainer M6i is de volgende in de rij van Max Trainers. De nieuwe M6i is gebaseerd op het oudere model genaamd de M5. Het verschil met de M3 is dat de M6i over meerdere weerstandsniveaus beschikt (16 in totaal) die via het display geregeld kunnen worden. Daarnaast heeft de M6i Max Trainer 6 voorgeprogrammeerde workouts waaronder: Max Interval, Smart Max interval, fat burn, stairs …. Zo hoeft het nooit saai te worden en heb je voldoende afwisseling.
Bovendien is er de mogelijkheid om met de M6i Max Trainer via bluetooth te verbinden met de Bowlfex Max Intelligence app om zo je vorderingen bij te houden en meer uit je Bowflex te halen!

De Bowflex Max Trainer M8i is het top toestel uit de lijn van Max Trainers. De M8i is gebaseerd op de vroegere M7. De M8i beschikt over 6 verschillende trainingsprogramma’s en over 20 weerstandsniveau’s. Daarnaast beschikt de M8i Max Trainer over een dual mode LCD/LED display en langere handvatten.
Bovendien is er de mogelijkheid om met de M8i Max Trainer via bluetooth te verbinden met de Bowlfex Max Intelligence app om zo je vorderingen bij te houden.

Naast de zeer succesvolle Max Trainers van Bowflex voor thuisgebruik komt Octane met deze full commercial trainer. De trainingen op de Octane zijn pittig maar verslavend. De Octane is voorzien van een generator waardoor je deze niet moet aansluiten op netstroom. Daarnaast is de Octane voorzien van 10 weerstandniveaus en 6 voorgeprogrammeerde programma’s.

In slechts 14 minuten is uw training compleet. Na het trainen maakt u gebruik van de zogenaamde “afterburn” waardoor uw lichaam calorieën blijft verbranden terwijl u uitrust.

Max Trainers

Wat maakt de Max Trainers nu zo effectief?

Dit komt namelijk door het alom geprezen ’14 minute Max Interval Workout’ programma dat standaard op elke Max Trainer aanwezig is. Dit programma maakt gebruik van HIIT. HIIT oftewel High Intensity Interval Training is een cardio/interval training waar je lage intensiteit interval combineert met hoge intensiteit interval. Je gaat bijvoorbeeld eerst 2 minuten hard steppen om vervolgens 1 minuut tegen je limiet aan te gaan. Interval betekent letterlijk de (rust)tijd tussen twee momenten. In de tijd dat je intensiteit laag is bouw je weer wat kracht op om er vervolgens weer keihard tegenaan te gaan!
HIIT wordt gezien als de manier om effectief en snel vet te verbranden.

Naast HIIT combineert het ’14 minute Max Interval Workout’ ook nog het Afterburn-effect. Wil je meer te weten komen over wat het Afterburn-effect juist is en wat het doet? Blijf dan zeker verder lezen!

Waarom zijn de Max Trainers nu juist de BESTE toestellen als je wilt afvallen?

Dit komt door de combinatie van HIIT en Afterburn die de Max Trainers implementeren bij hun ’14 Minute Max Interval Workout’ programma. Hier boven kon je kort al lezen wat HIIT was. Deze alinea gaat zich richten rond het Afterburn-effect.
Afterburn is het effect dat je krijgt na je workout, simpel gezegd de verbranding van extra kcal na je workout. Dit komt doordat na je training je lichaam verschillende processen moet ondergaan om terug in rust te komen.
Al deze verschillende processen kosten ons lichaam energie!
Dit betekent dus dat je bovenop de kcal die je tijdens je workout verbrandt nog extra kcal zult verbranden!

 

Wat is Max Intelligence?

Max Intelligence is een unieke software die zich volledig aanpast aan jouw trainingsniveau en doel. Deze software past zich continu aan aan jouw training! Zo doet de software ondermeer:

– Gepersonaliseerde trainingen: Bij elke training zorgt de softwaren voor een nieuw doel. Zelfs als je maar even tijd hebt past deze software zijn trainingen aan naar jouw wensen.

– Video trainingen: Via handige video’s binnen de app kan je beroep doen op de Bowflex Personal trainers. Deze zullen doormiddel van video’s je uitgebreid alles vertellen over trainen en zorgen voor extra motivatie.

– Beoordeling trainingsniveau: Iedere training wordt beoordeeld en zal aangepast worden aan jouw doel. Bijvoorbeeld: als je net begint zal deze software je eerst kennis laten maken met het toestel en rustig beginnen. Na een aantal weken zal de software merken dat je conditie omhoog gaat en gaat het automatisch zijn programma aanpassen om te zorgen dat je progressie blijft maken richting jouw eigen doel!

– Beloningen en resultaten bijhouden: De software stelt je in staat om zowel de kleine als grote mijlpalen te vieren. Deze mijlpalen haal je in de vorm van diepte-analyse, trainingsdate en worden beloond met digitale beloningen.

 

Als we je nu nog niet hebben kunnen overtuigen van waarom de Max Trainers de beste cardiotoestellen zijn voor calorieën te verbranden, dan weten wij het ook niet!

Indien je zodanig geprikkeld bent en je wilt de toestellen zelf komen uittesten en het HIIT-programma ervaren, kom dan zeker eens langs in onze toonzaal. Hier staan alle modellen opgebouwd en klaar om te testen! Daarnaast zullen onze verkopers je ook graag extra informatie vertellen over de individuele toestellen.

Tot slot delen nog een interessant artikel over de Max Trainers!